GENIET VAN 45 % BELASTINGVERMINDERING

Op 1 juli 2015 lanceerde de overheid een nieuwe Tax Shelter. Burgers kunnen via de ‘Tax Shelter voor Startende Ondernemingen’ genieten van een belastingvermindering tot 45 % op het ingebrachte bedrag in een Startende Onderneming. Zo wil de overheid spaargeld helpen activeren als investering in startende bedrijven.

Cder is voortrekker van de nieuwe economie. We hebben bij Cder de ambitie om zoveel mogelijk duurzame ondernemingen de mogelijkheid te bieden om van onze in-house juridische diensten gebruik te kunnen maken

Cder is hoofdzakelijk een gebruikersorganisatie. Dat betekent dat de dienstverlening hoofdzakelijk toegankelijk is voor de aandeelhouders. Dit zijn burgers of zelfstandigen natuurlijke personen zoals u en ik die één of meerdere aandelen kopen. U geniet dan als het ware van uw eigen in-house juridische dienstverlener voor u zelf of voor uw duurzame onderneming.

Investeert u als burger of zelfstandige in Cder onder de Tax Shelter, dan daalt uw personenbelasting met 45% van het ingebrachte bedrag (belastingvermindering). Daarbij is de voorwaarde dat uw belastingsplichtige bent, en uw geld minstens 4 jaar ter beschikking van Cder blijft. De belastingvermindering is niet terugbetaalbaar, en niet overdraagbaar.

De aandelen worden vergoed aan maximaal 6% (15 euro) per aandeel per jaar (dividend). In de eerste 3 jaar voorziet Cder geen dividend.

In het jaar van aankoop is uw belastingsvoordeel niet te onderschatten! Enkele voorbeelden.

  • U investeert 250 euro. Dat is de minimale inleg. Uw fiscaal voordeel bedraagt 112,50 euro. De werkelijke aankoopprijs is dan 137,50 euro.
  • U investeert 1.000 euro. Dat is de maximale inleg. Uw fiscaal voordeel bedraagt 450 euro. De werkelijke aankoopprijs is dan 550 euro. Bij keuze tot uitstap na 4 jaar krijgt u uw inleg van 1.000 euro terug.

INVESTEER MET MATE

Investeren in een gebruikersorganisatie zoals Cder betekent dat je ‘traag geld’ creëert voor een meer duurzame manier van ondernemen. Investeren in een gebruikersorganisatie betekent dus dat u niet snel winst wil maken of snel van investering wil veranderen.

Net daarom raden we u aan niet al uw geld in één bedrijf te stoppen. Immers, een aandeel blijft een risico-dragende investering en dus kan u ook uw inleg verliezen. Daar tegenover staat het klassieke sparen, waarbij uw geld niet gemakkelijk ter beschikking staat van de nieuwe, duurzame en innovatieve ondernemers.

Vergelijk zelf, met 1.000 euro als voorbeeld.

Wie momenteel 1.000 euro gedurende vier jaar op zijn spaarrekening aanhoudt, haalt nauwelijks enig rendement: 8,22 euro! (Vergelijkingspunt klassieke spaarrekening bij grootbank dd 10/08/2015). Investeert u 1.000 euro in de werking van Cder, inclusief het bestaande maar lage risico, dan hebt u 450 euro minder belastingen betaald en kan er eventueel, indien er voldoende winst is, een bruto dividend van maximum 6 % (15 euro) per aandeel worden toegekend. En natuurlijk kan u ook gebruik maken van de dienstverlening van Cder.

OVER Cder

Cder werd opgericht in december 2015. Economische duurzaamheid is voor ons belangrijk. Wie van onze juridische diensten gebruik wil maken, moet aandeelhouder van Cder zijn. De aandeelhouders krijgen de kans om minstens 1 maal per jaar samen de werking van Cder te bespreken op de algemene vergaderingen. Democratische besluitvorming zit in ons DNA. Om risico’s te beperken, aanvaarden we maximaal 1000 euro inleg per burger. Alles over onze statuten hier.

OVER DE TAX SHELTER

Niet te missen voor jonge coöperaties – Coopburo

Tax Shelter voor startende ondernemingen – Agentschap Ondernemen

INTERESSE?

Bekijk de informatie over deze aanbieding nog eens rustig.

Indien u interesse hebt in deze aanbieding, contacteer ons op erik_deridder@Cder.be. We nodigen u graag uit voor een infomoment.

Cder: DANKT JE ALVAST VOOR JE ONDERSTEUNING!